Claudicatio Intermittens

Claudicatio Intermittens

Looptherapie bij claudicatio intermittens ofwel etalagebenen.

Looptherapie en leefstijlbegeleiding begint met een ‘intake’-gesprek bij de Chronisch Zorgnet fysiotherapeut. Tijdens dit gesprek worden de klachten en beperkingen in bewegingsmogelijkheden besproken. Ook zal de maximale loopafstand en conditie worden bepaald middels  een loopbandtest of een andere aangepaste test. Gedurende het traject zal deze test meerdere malen worden herhaald om de vooruitgang te kunnen bepalen.
Op basis van de resultaten van de looptest en het klachtenpatroon stelt de therapeut samen met u een persoonlijk trainingsschema op. De eerste weken is dit schema zeer intensief, zo’n 2 tot 3 trainingen per week. Het trainingsschema bestaat niet alleen uit lopen, maar ook uit fietsen, spierversterkende oefeningen en indien nodig aanpassing van het looppatroon. Gaandeweg wordt de begeleiding afgebouwd en dient u zelfstandig te gaan trainen. Dit zelfstandig trainen gaat volgens een vooraf opgezet trainingsschema.

Een gezonde leefstijl
Gedurende het traject zal de Chronisch Zorgnet therapeut ook aandacht besteden aan leefstijlfactoren, zoals roken en een gezonde voeding. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat het stoppen met roken en gezonde voeding de klachten kunnen verminderen.
Om de behaalde resultaten te behouden is het uitermate belangrijk om het trainingsschema, dat samen met de Chronisch Zorgnet therapeut is opgesteld, te onderhouden. Ook dient een gezonde leefstijl te worden ontwikkeld. Ook na het behandeltraject is het belangrijk om een gezonde leefstijl en actieve leefstijl te behouden, anders kunnen de verkregen resultaten verloren gaan.

“De mooie resultaten die te boeken zijn met gesuperviseerde loopbandtraining en leefstijlcoaching zijn voor mij reden om me hier voor 100% in te zetten. Graag begeleid ik u dmv een persoonlijke benadering en een op maat gemaakt programma.”
Mike van Wijk is aangesloten bij het Chronisch Zorgnet. U kunt bij claudicatioklachten voor behandeling  contact met Mike opnemen.