Beweegprogramma op maat

Beweegprogramma's

Wij kunnen mensen begeleiden bij het zetten van die eerste stap door mee te doen met een beweegprogramma. Het beweegprogramma richt zich op het ontwikkelen van een gezonde actieve levensstijl. Door de samenwerking met de diabetesverpleegkundige, diëtist en uw huisarts wordt er een voor u op maat gemaakt plan opgesteld. Op die manier kunt u uw motivatie en plezier om te bewegen herwinnen. Door diverse testen wordt uw fysieke toestand inzichtelijk, worden de oefeningen op uw persoonlijke niveau opgesteld en ziet u dat het trainen resultaat geeft. U zult het ook gaan ervaren doordat u zich beter gaat voelen, dat merkt u bijvoorbeeld aan uw conditie, gewichtsafname, verminderen van pijn. Door het bewegen in een groep van mensen met eenzelfde ziektebeeld kunt u zich gesteund voelen en hopen wij de drempel voor u te verlagen om in beweging te komen.

Bewegen kan altijd, ook als u ouder bent of als u zich te zwak voelt. Wij zullen steeds kijken wat u aankunt en de beweging op uw situatie aanpassen, al is het zittend op een stoel.

Voor mensen met diabetes mellitus type 2
Veel mensen met diabetes hebben overgewicht (obesitas) en hebben de neiging weinig te bewegen. Dat bewegen belangrijk is weten we vaak wel, maar de eerste stap zetten kan lastig zijn. Soms is er angst voor een grotere bewegingsinspanning.

Voor mensen met een circulatiestoornis
Beweeggroep bedoeld voor mensen die in het CVRM cardio vasculair risico management traject zitten. Deze groep zal starten in april/mei 2017. Wanneer u op de hoogte gehouden wilt worden, stuurt u ons dan een mail zodat wij u mee kunnen nemen in de mailing.

Heeft u nog vragen?
Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met Mike van Wijk. Voor meer specifieke vragen over diabetes en bewegen kunt u ook kijken op: www.diabetesvereniging.nl.